מבט זוגי ומשפחתי לפרשת במדבר וחג השבועות
אנו פותחים בספר "במדבר", הוא ספר ההליכה בדרך - המסע אל ארץ ישראל. לאחר שספר ויקרא בירר את המגמה איך חיים חיי קדושה, ממלכת כהנים וגוי קדוש. כעת ישנה הכוונה אל הדרך אל היעד. בדרך ישנן עליות, מורדות והרבה בירורים. חג השבועות הצמוד לפרשת במדבר גם הוא שייך במידת מה לבירור מאוד יסודי הנצרך לדרך.
לפני התוכן העמוק שחכמינו ז"ל הצמידו לחג השבועות חג מתן תורה, ישנו הרובד המופיע בתורה, זהו חג הביכורים. חג בו מניפים את הביכורים ואת קרבן העומר.
מה משמעות ההנפה הזו מה היא באה לבנות בתודעה של האומה?
לפני הברכה של ספירת העומר נהגו ישראל להגיד פסוק מתהילים "ויהי נעם ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו".
למעשה, הפסוק הזה מתאר תהליך אותו עם ישראל אמור לעבור. הן במהלך הספירה, אך במיוחד בחג השבועות.
נתבונן בפסוק ונשים לב שהשלב הראשון הוא הנועם הבא מלמעלה ומושרה על עם ישראל – "נועם ה'... עלינו". אחר כך ישנה התרכזות במעשה האדם – "מעשה ידינו כוננה עלינו". אך בסוף מתוך קבלת השפע העליון והאמון במעשי האדם המגמות מתאחדות – "מעשה ידינו כוננהו", כלומר, המעשה האנושי מהווה בסיס - כונן להנכחת השכינה. הרעיון העמוק הזה בא לידי ביטוי גם בהבאת הביכורים. אדם המביא את הביכורים אל הכהן, עומד מול המזבח ומצהיר הצהרה שמרוממת את התודעה שלו לכך שכל מה שהוא גידל זה ביטוי לשותפות של החקלאי עם השכינה ובסופו של דבר הוא יוצא מלפני השכינה.
וְשָׂמַחְתָּ בְכָל הַטּוֹב אֲשֶׁר נָתַן לְךָ ה' אֱלֹהֶיךָ וּלְבֵיתֶךָ אַתָּה וְהַלֵּוִי וְהַגֵּר אֲשֶׁר בְּקִרְבֶּךָ: (דברים כו/ יא')
מהו כל הטוב?
הכוונה לאמון שה' מאמין בך ובמה שאתה עושה, השמחה באמון הזה משמח את משפחתך, שכניך ואפילו את הגר (הכוונה למי שאינו יהודי).
ספר במדבר הוא הספר בו עם ישראל מבררים את האמון בעצמם, על כך שהם מסוגלים ושה' מאמין בהם בכדי לרשת את הארץ ולהקים בה ממלכת כהנים וגוי קדוש.
הרבה אנשים חושבים שהרכיב הכי חשוב בזוגיות הוא אהבה. אני חולק וחושב שאהבה היא תוצאה. היא תוצאה של בטחון בקשר ותולדה לאמון שכל אחד מבני הזוג רוחשים ביניהם. האמון הוא מצרך יקר מציאות הוא נבנה באופן תמידי ויכול להעלם בן רגע.
איך בונים אמון?
אמון לא בונים מתוך ציפייה שגויה שהזולת מושלם ושאין נפילות. אלא להפך, מפני שיש נפילות ישנה גם אפשרות לקום. ככל שבני זוג מתלווים האחד לשני בתהליכי הקימה מהנפילות כך מתחזק האמון. אך יסוד היסודות לאמון הזוגי הוא האמון העצמי. האמון העצמי נבנה מתוך ההתמודדות עם קשיים וקונפליקטים ולא מהבריחה מהם. כל קושי מגלה כמה כח טמון באדם הנפגש עם הקושי. הכח נחשף בעצמת הכאב, הותסכול שאדם חש. רק אדם אדיש הוא חסר כוחות וממילא חסר אמון עצמי. אך אדם הכואב את הפער בין הרצוי למצוי הוא מבטא בכך שיש בו רצוי גדול ויקר מאד.
כל זוג נפגש עם קשיים מסוגים שונים, השאלה היא איך ניגשים אל הקשיים הללו כדי לראות אם צומחים וגדלים באמון עצמי וזוגי או נשברים מהם.
בהצלחה
אם גם אתם רוצים להעצים ולשפר את הזוגיות שלכם צלצלו כעת 0526606036
או שלחו אימייל had128128@gmail.com